Ultimátní příprava masa na způsob ražniči, typický pro oblast Třinecka.
Jedná se o gril s motory pro rotační pohon grilovacího „špice“. Předem naložené maso se prokládá s cibulí a slaninou na špice, a následně je takovéto ražniči zabaleno do alobalu. Rotační pohyb zaručí rovnoměrné propečení masa. Alobal zabrání rychlému odpařování a napomůže pozvolnému propečení masa až do luxusního šťavnatého a křehoučkého stavu.
Tato pochoutka se takto připravuje cca 2 hodiny na žáru z dřevěného uhlí. Kde cca 1,5 hodiny pečeme v alobalu, následně sejmeme špice z žáru, odstraníme alobal, polejeme pivem a necháme následně dopéct povrch masa do zlatova. Dosáhneme tak nejen nádherného zbarvení a vůně typického pro grilovaní, ale i křehoučké kůrčičky spolu se šťavnatým vnitřkem.
Doporučujeme se podívat na naše recepty a postupy přípravy níže nebo v záložce RECEPTY.
Rojber z kuřecích prsních či stehenních řízků
Naklepeme si cca 2 kg kuřecí prsa, nasolíme a opepříme stejně jako na řízky. Následně se snažíme naklepané řízky nakrájet na plátky o velikosti cca 8 x 8 cm. Přichystáme si misku, do které nalejeme 2dl stolního oleje, vložíme 3 polévkové …..
Rojber z vepřové pečeně
Necelé 2kg pečeně nakrájíme na cca 1cm tlusté plátky, naklepeme, nasolíme a opepříme. Následně se snažíme nařezat z naklepané pečeně pláty o velikosti cca 8 x 8 cm. Připravíme si misku a do ní nalijeme 2dcl stolního oleje …….
Způsob přípravy celého kuřete na 1 špici.
Made in Silesia Czech Republic