Close

Rojber – Rojberka

Ultimátní příprava masa na způsob ražniči,  typický pro oblast Třinecka.

 

 

Jedná se o gril s motory pro rotační pohon grilovacího „špice“.  Předem naložené maso se prokládá s cibulí a slaninou na  špice, a následně je takovéto ražniči zabaleno do alobalu. Rotační pohyb zaručí rovnoměrné propečení masa. Alobal zabrání rychlému odpařování a napomůže pozvolnému propečení masa až do luxusního šťavnatého a křehoučkého stavu.

 

Tato pochoutka se takto připravuje cca 2 hodiny na žáru z dřevěného uhlí. Kde cca 1,5 hodiny pečeme v alobalu, následně sejmeme špice z žáru, odstraníme alobal, polejeme pivem a necháme následně dopéct povrch masa do zlatova. Dosáhneme tak nejen nádherného zbarvení a vůně typického pro grilovaní, ale i křehoučké kůrčičky spolu se šťavnatým vnitřkem.

 

Doporučujeme se podívat na naše recepty a postupy přípravy níže nebo v záložce RECEPTY.

Základní recepty

MEDOVÁ KUŘECÍ ROJBERKA

Rojber z kuřecích prsních či stehenních řízků


Naklepeme si cca 2 kg kuřecí prsa,  nasolíme a opepříme stejně jako na řízky.  Následně se snažíme naklepané řízky nakrájet na plátky o velikosti cca 8 x 8 cm. Přichystáme si misku, do které nalejeme 2dl stolního oleje, vložíme 3 polévkové …..

Více zde
PIKANTNÍ VEPŘOVÁ ROJBERKA

Rojber z vepřové pečeně 


Necelé 2kg pečeně nakrájíme na cca 1cm tlusté plátky,  naklepeme, nasolíme a opepříme. Následně se snažíme nařezat z naklepané pečeně pláty o velikosti cca 8 x 8 cm. Připravíme si misku a do ní nalijeme 2dcl stolního oleje …….

Více zde
Celé kuře

Způsob přípravy celého kuřete na 1 špici.